Make WordPress Core

Opened 5 years ago

Closed 5 years ago

#13303 closed defect (bug) (duplicate)

installing 3.0 beta2 causes issues with permalinks and mod_rewrite error

Reported by: anointed Owned by: ryan
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version: 3.0
Component: Permalinks Keywords: reporter-feedback
Focuses: Cc:


For some reason when I install 3.0beta2 I end up with an 'index.php' in the middle of all the permalink choices given to me.

My best guess is this has to do with apache mod_rewrite saying it's not activated http://core.trac.wordpress.org/ticket/12255

I am absolutely positive that mod_rewrite is indeed active. I am running numerous 2.9.2 websites on this server and do not have this issue with any of them.

Just to test it further, I erased an install of 2.9.2 from a current site, and replaced it with 3.0beta2, and it also gave the same mod_rewrite error when trying to activate multisites. Also had same problem with permalinks, which was not there with 2.9.2

Is this a bug, or just a stupid error on my part?

Change History (6)

comment:1 @johnbillion5 years ago

Possibly related: #13106

comment:2 @wpmuguru5 years ago

This is a result of r14051. Prior to the change the index.php prefix was set after processing the post rather than before.

comment:5 @wpmuguru5 years ago

  • Component changed from General to Permalinks
  • Keywords reporter-feedback added; permalinks removed
  • Owner set to ryan

Can we get some testing feedback on this one?

comment:6 @dd325 years ago

  • Milestone 3.0 deleted
  • Resolution set to duplicate
  • Status changed from new to closed

See #13106

Note: See TracTickets for help on using tickets.