WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 2 years ago

Closed 2 years ago

Last modified 2 years ago

#19836 closed defect (bug) (invalid)

wp-tinymce.php occasionally returning partial Javascript

Reported by: tech163 Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version:
Component: TinyMCE Keywords:
Focuses: Cc:

Description

I am running a WordPress Multi-Site install. After upgrading to PHP 5.3.9 last evening, all the TinyMCE on all the blogs broke. All the buttons disappeared and the HTML magically became white (see screenshot).

After disabling all the plugins, this was still broken (continuously opened and closed, and tried in Chrome incognito window). However, it does work on a brand new install of WP on 5.3.9, so I'm not exactly sure what's wrong. Downgrading to 5.3.8 fixed the problem on my multisite. I think it's definitely possible that it's a WP bug, so any debugging I should do?

Attachments (3)

Screen Shot 2012-01-15 at 08.00.31 .png (72.6 KB) - added by tech163 2 years ago.
Screen Shot 2012-01-16 at 08.22.23 .png (180.5 KB) - added by tech163 2 years ago.
Screen Shot 2012-01-16 at 08.23.59 .png (216.8 KB) - added by tech163 2 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (8)

comment:1 markoheijnen2 years ago

  • Cc marko@… added

Update mine server also to 5.3.9 and I don't see this issue. Sounds more as a javascript issue since the rest is loaded.

comment:2 follow-up: tech1632 years ago

  • Component changed from General to TinyMCE
  • Summary changed from Broken TinyMCE in PHP 5.3.9 to wp-tinymce.php occasionally returning partial Javascript

It seems to be a problem with wp-tinymce.php. From time to time, it only returns part of the entire code required. Take a look at the two new attachments. I have added

error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

but no error has appeared.

comment:3 in reply to: ↑ 2 azaozz2 years ago

Replying to tech163:

It seems to be a problem with wp-tinymce.php. From time to time, it only returns part of the entire code required.

Been hearing about this happening randomly. There are no PHP errors, no server errors and no HTTP errors however some (larger) js and/or css files are truncated sometimes. Not really sure what could be causing this, at one point was able to trace it to faulty net cache at the ISP.

However in your case it seems connected to the server since it started happening after updating PHP. Don't think it has anything to do with the PHP version, perhaps some conflicting setting or loadable module, etc.

Last edited 2 years ago by azaozz (previous) (diff)

comment:4 tech1632 years ago

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

It seems to me more like a PHP issue now, as file_get_contents() only read parts of file for some reason.

comment:5 SergeyBiryukov2 years ago

  • Milestone Awaiting Review deleted
Note: See TracTickets for help on using tickets.