WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 8 years ago

Closed 8 years ago

Last modified 8 years ago

#3672 closed defect (bug) (invalid)

404 returned for categories with high ID

Reported by: Joti Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version: 2.0.7
Component: Administration Keywords:
Focuses: Cc:

Description

When trying to view the posts in a category, error 404 is returned if the category ID is greater than 233. This problem exists for every category over 233, but doesn't seem to affect any of those under or equal to 233. Other than that, the categories work perfectly.

I'm using WordPress 2.0.5, with the permalink structure "/YYYY/MM/DD/post-slug/" and "/tag/category-slug/".

Category which works (ID 233): http://blogg.gurka.se/tag/axel
Category which doesn't work (ID 234): http://blogg.gurka.se/tag/goir

Change History (5)

comment:1 @foolswisdom8 years ago

  • Component changed from WordPress.org to Administration
  • Owner changed from matt to anonymous

Joti, can you upgrade to 2.0.7 and confirm you experience the problem there? Also can you upgrade to 2.1 in a test environment and confirm you see it there? (if you don't have the time or resources feel free to provide me a backup of your database).

comment:2 @Joti8 years ago

  • Version changed from 2.0.5 to 2.0.7

I upgraded, and the problem remains in 2.0.7. The WordPress 404 page is now shown instead of the generic PHP error page (which is good), but I suppose that's another issue. I will try with 2.1 in a while.

comment:3 @Joti8 years ago

Something interesting that I found out: On the 404 page, the category's title is still displayed (as opposed to if I try to view a category that doesn't exist). Also, the categories are not echoed by list_cats(). However, if I remove the apply_filter()s from list_cats() (lines 330 and 403 in template-functions-category.php, list_cats() shows all categories. I was unable to backtrack the problem any further.

comment:4 @Joti8 years ago

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

Never mind, problem "solved". It was an issue with the Category Visibility plugin, causing all categories after the hidden ones to be invisible under certain circumstances. Either that, or I have to set new settings for every new category. Anyway, I just inactivated the plugin.

Thanks for the help, foolswisdom.

comment:5 @foolswisdom8 years ago

  • Milestone 2.3 deleted

Joti thank you for the excellent follow through!

Note: See TracTickets for help on using tickets.