WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 3 years ago

Closed 18 months ago

Last modified 17 months ago

#42659 closed defect (bug) (wontfix)

Site logo images do not display in the media library

Reported by: ravipatel Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version: 4.9
Component: Media Keywords:
Focuses: Cc:

Description

Customize section logo images gallery not display cropped logo.

Attachments (2)

gallery-1.png (49.0 KB) - added by ravipatel 3 years ago.
gallery-2.png (106.2 KB) - added by ravipatel 3 years ago.
Twenty Seventeen Logo customize time display gallery

Download all attachments as: .zip

Change History (7)

@ravipatel
3 years ago

@ravipatel
3 years ago

Twenty Seventeen Logo customize time display gallery

#1 @desrosj
23 months ago

  • Keywords reporter-feedback added

Hi @ravipatel, thanks for the ticket!

I am not quite sure exactly what the error is that you are describing. Can you provide some more details for reproducing, and confirm that it is still happening for you in the latest version of WordPress (5.0.2 as of this comment)?

Thanks in advance!

#2 @ravipatel
18 months ago

@desrosj 
We have check latest version (5.3-alpha-45495) Still the same issue.

Step1: Add one image in the media gallery
Step2: Go in customize section and add logo using any image (test.png) with crop option.
Step3: After crop image created a new image(test-1.png) and assisting in logo.
Step4: test-1.png image does not show in media. As well as when you remove a logo not deleted this one in derectory.

Last edited 18 months ago by ravipatel (previous) (diff)

#3 @desrosj
18 months ago

  • Component changed from Gallery to Media
  • Keywords reporter-feedback removed
  • Milestone Awaiting Review deleted
  • Resolution set to wontfix
  • Status changed from new to closed
  • Summary changed from Cropped logo image not display when use customize section in (4.9-RC2) to Site logo images do not display in the media library

Thanks for following up, @ravipatel!

I am able to see what you mean now. This is intentional, though. In the grid view of the media library, images selected as the Site Icon, Site Logo, or Site Header are not shown. This was introduced in [41937] for version 4.9. For more details, check out #21819.

When an image is cropped for the Site Logo, Site Header, or Site Icon, a _wp_attachment_context post meta key is added to the attachment. When the images are displayed in the media library and within media modals, any attachment with a context is filtered out. This was done to avoid many duplicate images from showing in the library and confusing the user.

If you need to manage these images, you can use the Grid view in the media library.

#4 @desrosj
18 months ago

#47529 was marked as a duplicate.

This ticket was mentioned in Slack in #core-media by antpb. View the logs.


17 months ago

Note: See TracTickets for help on using tickets.