Make WordPress Core

Opened 6 years ago

Closed 2 years ago

Last modified 2 years ago

#43275 closed defect (bug) (invalid)

Using IP address and account name as URL stops certain plugins from loading and can cause issue with admin-ajax.php

Reported by: ratputin's profile ratputin Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version: 4.9
Component: Plugins Keywords:
Focuses: Cc:

Description

When I build site for customers with pre-existing sites on misc servers, I install a site on one of our VMs and use the following format for the URL: https://###.##.###.###/~accountname. I have done this for many years. However since WordPress 4.9+ I can't do this any longer for 2 reasons:

  1. When using the twentyseventeen theme and activating certain plugins (ex. Simple History, Elegant Support, GravityForms) I am unable to access that plugin's setting page. I receive a "can't load" error.
  1. When using the Divi Theme, in addition to the plugin settings issue, I am unable to launch the Divi Builder due to an "timeout" error involving admin-ajax.php.

No troubleshooting with the plugin or theme devs garnered results. The only fix was to migrate the builds to a domain name (this affected 3 new installations).

Not sure if this is a bug, just wanted to report something that used to work doesn't any longer.

Keep up the great work!
KO

Change History (2)

#1 @azouamauriac
2 years ago

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

Hello there, welcome to trac, thanks to report this! I think the best place to get help(if you need it) is here https://wordpress.org/support/forums/.

Thanks.

#2 @desrosj
2 years ago

  • Milestone Awaiting Review deleted
Note: See TracTickets for help on using tickets.