WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 10 months ago

Last modified 10 months ago

#45653 new defect (bug)

Embed a youtube video block in gutenberg editor shows black screen area does not display video

Reported by: merylh Owned by:
Milestone: Awaiting Review Priority: normal
Severity: normal Version: 5.0.1
Component: Embeds Keywords:
Focuses: Cc:
PR Number:

Description

Wordpress version 5.0.1. Dreamhost Linux/apache host. When i add a post to wordpress using the embed youtube block, it requests for a link and I have tried using both the share youtube link as well as the browser link and the video appears to play in the editor. however, once you preview draft or publish and view the post, the video is just black and you cannot click on it.

I tried to used the youtube embed iframe and was successful if I put it in a custom html block. The video displays fine. It must the way the code embeds and not the system because the embed iframe really uses the same link src but the parameters are different than when you use the embed block.

Attachments (2)

Screen Shot 2018-12-14 at 5.17.04 PM.png (1.5 MB) - added by merylh 10 months ago.
screen shot of the embed block in gutenberg. note that the video displays and even plays in the editor. But next shot shows preview of post.
Screen Shot 2018-12-14 at 5.17.46 PM.png (129.1 KB) - added by merylh 10 months ago.
screenshot of the preview of the youtube vid. note just black screen area and you cannot click or do anything.

Download all attachments as: .zip

Change History (3)

@merylh
10 months ago

screen shot of the embed block in gutenberg. note that the video displays and even plays in the editor. But next shot shows preview of post.

@merylh
10 months ago

screenshot of the preview of the youtube vid. note just black screen area and you cannot click or do anything.

#1 @SergeyBiryukov
10 months ago

  • Component changed from General to Embeds
Note: See TracTickets for help on using tickets.