WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 4 months ago

Last modified 4 months ago

#47776 new defect (bug)

Gutenberg separates my theme from Media Library "No Items Found"

Reported by: gabrieldiggs Owned by:
Milestone: Awaiting Review Priority: normal
Severity: normal Version:
Component: Editor Keywords: reporter-feedback
Focuses: Cc:
PR Number:

Description

When adding an image or replacing an image in a post under Gutenberg I get an empty media library with message "No Items Found." If I install the Classic Editor plug-in my media library returns and I can add existing images to new posts. I'm not even interested in trying to upload new images under Gutenberg as God knows what kind of "new" media library that will create separate and apart from my existing library. Is there a fix or a place I can look in the code to fix this issue so I can get rid of the Classic Editor plug-in which will eventually be deprecated?

Change History (4)

#1 @gabrieldiggs
4 months ago

  • Summary changed from Gutenberg separates my theme from Media Gallery "No Items Found" to Gutenberg separates my theme from Media Library "No Items Found"

#2 @SergeyBiryukov
4 months ago

  • Component changed from General to Editor

#3 @SergeyBiryukov
4 months ago

  • Keywords reporter-feedback added

Hi @gabrieldiggs, welcome to WordPress Trac! Thanks for the report.

  1. When referring to Gutenberg, do you mean the built-in WordPress editor, or the Gutenberg plugin?
  2. Does the issue still happen with all plugins disabled and a default theme (Twenty Nineteen) activated?

#4 @gabrieldiggs
4 months ago

Hi Sergey,
I'm talking about the built in Gutenberg editor present in the latest releases of WordPress. I disabled all plugins and the issue persists leading me to believe there is something that needs to be updated in my theme. Do you have any idea where to look to change the code so that my theme is compatible with the new Gutenberg editor?

Note: See TracTickets for help on using tickets.