WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 7 years ago

Closed 5 years ago

Last modified 4 years ago

#4871 closed defect (bug) (duplicate)

Wrong charset when adding new categories containing unicode characters

Reported by: hovenko Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: minor Version: 2.2.2
Component: Administration Keywords:
Focuses: Cc:

Description

When adding categories in administration that contains unicode characters such as the norwegian characters "æøå" they get displayed as a non-printable character (displaying a question mark).

Nyf�dte

I'm not sure what charset is used for these characters. Changing the browser to display as ISO-8859-1 or (-15) also displays it wrong.

Nyfï¿œdte

The category was added from the categories page, "wp-admin/categories.php". This page uses an Ajax call to add a new category. I guess this is where it goes wrong.

This is when using Konqueror on Linux. Firefox gets it right.

Change History (2)

comment:1 foolswisdom7 years ago

  • Milestone changed from 2.2.3 to 2.3

comment:2 janbrasna5 years ago

  • Cc janbrasna added
  • Milestone 2.9 deleted
  • Resolution set to duplicate
  • Status changed from new to closed

Make sure it's not related to one of the following Konqueror bugs:

However, it's related to #8572 anyways. More info there. (As such, I'm closing this as a dupe, trying to consolidate all the bugs into one meta-ticket. Feel free to reopen if the future fix of said bug doesn't help.)

Note: See TracTickets for help on using tickets.