Make WordPress Core

Opened 4 years ago

Last modified 19 months ago

#49682 new defect (bug)

oEmbed should not trigger for urls with fragments

Reported by: dd32's profile dd32 Owned by:
Milestone: Awaiting Review Priority: normal
Severity: normal Version:
Component: Embeds Keywords:
Focuses: Cc:

Description

As reported in #meta4346 WordPress's link autoembeding embeds links with fragment anchors attached and ultimately causes the links meaning to change.

For example, the embed for https://wordpress.org/support/article/writing-posts/#visual-versus-text-editor will just be the Writing Posts page with no link to the specific section.

Change History (4)

This ticket was mentioned in Slack in #meta by clorith. View the logs.


19 months ago

#2 @zoonini
19 months ago

I ran into this today when I tried to refer a forum user to this specific part of a handbook page:

https://wordpress.org/support/article/navigation-block/#manage-menus-delete-rename

What happened instead is that the link was stripped back to this when it got embedded:

https://wordpress.org/support/article/navigation-block/

We have such great anchors all over the handbooks – would be great if we could use them in the forums without having to use workarounds.

#3 follow-up: @zoonini
19 months ago

@dd32 I noticed in the Meta ticket you said "it might still be best to disable the embedding of WordPress.org URLS for the support forums." – seems like that could be a great interim solution, since the core issue hasn't been fixed in three years. Is that something you'd consider at this point?

#4 in reply to: ↑ 3 @dd32
19 months ago

Replying to zoonini:

I noticed in the Meta ticket...

@zoonini Let's keep discussion related to WordPress.org over in #meta4346

Note: See TracTickets for help on using tickets.