WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 2 months ago

Last modified 2 months ago

#50959 new defect (bug)

'Add Media' button not working with certain themes

Reported by: robert908 Owned by:
Milestone: Awaiting Review Priority: normal
Severity: normal Version: 5.5
Component: Editor Keywords: close reporter-feedback
Focuses: Cc:

Description

After updating, certain installs (depending on the theme) I have of wordpress dont appear to have the 'add media' button work for both posts and pages. All other functionality appears to be working. You click the button which provides no response or action.

Change History (2)

#1 @desrosj
2 months ago

  • Component changed from General to Editor
  • Keywords close added
  • Severity changed from major to normal

Hi @robert908,

Welcome to Trac!

I'm thinking this may be a JavaScript related issue. Could you try installing and activating this plugin: https://wordpress.org/plugins/enable-jquery-migrate-helper/.

This will confirm that there is JavaScript on your site that needs to be updated to follow more modern jQuery practices. You can leave the plugin active for the time being, but the breaking code will need to be updated before the next step of the Upgrading jQuery in Core roadmap.

If the plugin does fix your issue, then please reach out to the plugins and themes that contain the old code directly.

I'm marking this as a close candidate as I am fairly confident this is the source of the issues you are seeing and would make this not a WP Core issue.

In the future, please use the WordPress.org support forums for requests like this instead.

#2 @SergeyBiryukov
2 months ago

  • Keywords reporter-feedback added
Note: See TracTickets for help on using tickets.