WordPress.org

Make WordPress Core

#52105 closed defect (bug) (reported-upstream)

After moving anchor links they are broken

Reported by: hage Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version:
Component: Editor Keywords:
Focuses: Cc:

Description

When moving a paragraph or list with anchor links on a page or post, the anchor links are broken afterwards.
Example
Before moving:
https://i.ibb.co/gR9VCxf/bug-anchor-1.jpg
After moving:
https://i.ibb.co/BB0Nzg3/bug-anchor-2.jpg

Attachments (2)

bug_anchor_3.jpg (22.2 KB) - added by hage 13 months ago.
Uploaded the wrong screenshot for the bug description
bug_anchor_2.jpg (29.1 KB) - added by hage 13 months ago.
Matching screenshot for the bug

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

@hage
13 months ago

Uploaded the wrong screenshot for the bug description

@hage
13 months ago

Matching screenshot for the bug

#1 @sabernhardt
12 months ago

  • Component changed from General to Editor

#2 @sabernhardt
12 months ago

@hage Thanks for the report!

I see the anchor changes the link target to the full URL (from the editor page) when using either cut or copy and then pasting that link in another place (in another block or within the same block). The block editor has been doing that since the beginning in WordPress 5.0. If you move the link a different way, please let us know.

I can move this to GitHub so the editor team can fix it there.
https://github.com/WordPress/gutenberg/issues

Last edited 12 months ago by sabernhardt (previous) (diff)

#3 @sabernhardt
12 months ago

  • Milestone Awaiting Review deleted
  • Resolution set to reported-upstream
  • Status changed from new to closed

The report is here now:
https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/28115

If you have anything to add, please comment on that issue.

Note: See TracTickets for help on using tickets.