WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 8 weeks ago

Last modified 8 weeks ago

#53800 new defect (bug)

Color of WebP image thumbnail changes on media library list and grid view

Reported by: subrataemfluence Owned by:
Milestone: Awaiting Review Priority: normal
Severity: normal Version: 5.8
Component: Media Keywords: has-screenshots
Focuses: Cc:

Description

Hello friends,
Probably this issue is already being tracked. If so please close the ticket.

WordPress 5.8 supports WebP image upload, which works well. But in media library the original color of the image changes completely to a yellow hue. Please see attached screenshots.

Development Environment
OS: Ubuntu 16.04
WordPress version: 5.8
Installed and Active Plugins: Akismet Anti Spam
Installed and Active Themes: 2021

Attachments (4)

webp-grid-view-thumb.png (68.3 KB) - added by subrataemfluence 8 weeks ago.
Grid view thumbnail
webp-list-view-thumb.png (15.1 KB) - added by subrataemfluence 8 weeks ago.
List view thumbnail
webp-actual-image.png (576.7 KB) - added by subrataemfluence 8 weeks ago.
Actual image (edit image popup)
splash.webp (59.2 KB) - added by subrataemfluence 8 weeks ago.
The actual file I am using

Download all attachments as: .zip

Change History (10)

@subrataemfluence
8 weeks ago

Grid view thumbnail

@subrataemfluence
8 weeks ago

List view thumbnail

@subrataemfluence
8 weeks ago

Actual image (edit image popup)

#1 follow-up: @desrosj
8 weeks ago

  • Focuses ui administration removed
  • Keywords reporter-feedback added

@subrataemfluence can you also attach the image that you were using so others can test with?

#2 in reply to: ↑ 1 @subrataemfluence
8 weeks ago

  • Keywords reporter-feedback removed

Sure. I am using this image
https://www.gstatic.com/webp/gallery/2.webp

Please also find the image as an attachment.

Replying to desrosj:

@subrataemfluence can you also attach the image that you were using so others can test with?

@subrataemfluence
8 weeks ago

The actual file I am using

#3 @ravipatel
8 weeks ago

@subrataemfluence
can you please share console screenshort for css and html for this thumbnail.
I have test in win-10 with 5.8 and development version, this one working fine.

Last edited 8 weeks ago by ravipatel (previous) (diff)

This ticket was mentioned in Slack in #hosting-community by mike. View the logs.


8 weeks ago

#5 follow-up: @JavierCasares
8 weeks ago

I just check that Google test image (WP5.8, Imagemagick 7, PHP magick 3.5, PHP 8.0) and it worked fine.

WebP doesn't have a lot of support in older OS versions. Maybe try a tool like https://softcreatr.github.io/imei/ and update the Imagemagick.

Last edited 8 weeks ago by JavierCasares (previous) (diff)

#6 in reply to: ↑ 5 @subrataemfluence
8 weeks ago

Thanks for your valuable input @JavierCasares.
I will try with other OS today and let your know what I find.

Replying to JavierCasares:

I just check that Google test image (WP5.8, Imagemagick 7, PHP magick 3.5, PHP 8.0) and it worked fine.

WebP doesn't have a lot of support in older OS versions. Maybe try a tool like https://softcreatr.github.io/imei/ and update the Imagemagick.

Note: See TracTickets for help on using tickets.