Make WordPress Core

Opened 18 months ago

Closed 18 months ago

Last modified 18 months ago

#56415 closed enhancement (duplicate)

New category block widget: Links have title attribute

Reported by: mynameiskemai's profile mynameiskemai Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version: 6.0.1
Component: Widgets Keywords: needs-patch reporter-feedback
Focuses: accessibility Cc:

Description

Hello, when checking for accessibility, there's an error for the category block, saying the links in the list have a title attribute. Will this be changed, or is it addressed elsewhere? I couldn't find anything and since we are building a theme that is as accessible as possible, I would like to get rid of the title attribute here.

Attachments (2)

backend.png (31.1 KB) - added by mynameiskemai 18 months ago.
backend view
frontend.png (50.1 KB) - added by mynameiskemai 18 months ago.
frontend and code

Download all attachments as: .zip

Change History (7)

#1 @joedolson
18 months ago

  • Keywords reporter-feedback added

Are you talking about the category widget block? If so, I'm not seeing a title attribute on links in that block.

1) Can you confirm that this occurs with a plain installation of WordPress with no plugins and a default theme?

2) Can you verify the specific block and context you're finding this with?

#2 @mynameiskemai
18 months ago

Yes the category widget block. I deactivated all the plugins, still the same result, there is a title attribut. I will attach two screenshots.

I'm using a custom theme, which one would be a good default theme that has the new widget view?

@mynameiskemai
18 months ago

backend view

@mynameiskemai
18 months ago

frontend and code

#3 @mynameiskemai
18 months ago

By the way, the title attribute is not added when you use the block in a post for example.
It is only there if you add the block via Design - Widgets to the sidebar.

#4 @joedolson
18 months ago

  • Milestone Awaiting Review deleted
  • Resolution set to duplicate
  • Status changed from new to closed

Thanks for the follow up! This issue is already fixed for WordPress 6.1 in r53392.

See #24766 for the whole thread; this is specific to cases where there's a description field for the taxonomy term.

#5 @mynameiskemai
18 months ago

Ah great, good to know. Thank you!

Note: See TracTickets for help on using tickets.