Make WordPress Core

Opened 6 weeks ago

Closed 6 weeks ago

Last modified 4 weeks ago

#61418 closed defect (bug) (invalid)

problems with classic editor and password protected pages

Reported by: heredatedwp's profile heredatedwp Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: blocker Version: 6.5.4
Component: Administration Keywords:
Focuses: Cc:

Description

I just update to 6.5.4 and configuration of password protected pages just stopped working. Use a backup of this machine with 6.5.3 and it start working again.

Are you using either the latest version of WordPress, or the latest development version? If not, please update first.

-I'm using rightnow 6.5.4

What steps should be taken to consistently reproduce the problem?

  • Update form 6.5.3 to 6.5.4 and try to create a password portected page

Does the problem occur even when you deactivate all plugins and use the default theme?

-didn't try.

In case it's relevant to the ticket, what is the expected output or result? What did you see instead?

-I expect to password protect a page, instead is taking too much time to save, at least a minute. After that I get a white page and not changes are saved.

Change History (5)

This ticket was mentioned in Slack in #core-test by saarentaus. View the logs.


6 weeks ago

#2 in reply to: ↑ description @wilbert@…
6 weeks ago

Reproduction Report

This report validates that the issue can be reproduced.

Environment

  • Windows: Windows 11 Pro
  • Web Server: Nginx 1.22.0
  • PHP: 8.2.15
  • WordPress: 6.5.3
  • Browser: Chrome and Firefox
  • Theme: Twenty Twenty-Two
  • Active Plugins:
    • wordpress downgrade 1.2.6
    • Classic editor 1.6.3


Actual Results

  1. Installed wp version 6.5.4 localy;
  2. Downgrade to wp version 6.5.3 using plugin downgrade plugin
  3. Created a page with password protection
  4. Open the page and fill in the password, page is opening
  5. Update wp to version 6.5.4 using plugin downgrade
  6. Checked if I am able to open protected page (created in version 6.5.3), working fine
  7. Created a new page with password protection
  8. Visiting new page , fill in password, all working fine

Additional Notes

Supplemental Artifacts

#3 @saarentaus
6 weeks ago

Reproduction Report

This report validates that the issue cannot be reproduced.

Environment

  • OS: Windows 11
  • Web Server: Nginx
  • PHP: 8.3.6
  • WordPress: 6.5.3
  • Browser: Chrome
  • Theme: Twenty Twenty-Four
  • Active Plugins:
    • Classic Editor 1.6.3

Actual Results

  • ❌ Error condition does not occur (not reproduced).

Steps taken

  • Fresh installation with WP version 6.5.3
  • Successfully created post and page with password protections, checked they work
  • Updated to WP 6.5.4 via WP CLI
  • Successfully created post and page with password protections, checked they work
  • Downgraded to WP 6.5.3 via WP CLI
  • Successfully created post and page with password protections, checked they work
  • Updated again to WP 6.5.4 via WP CLI
  • Successfully created post and page with password protections, checked they work

#4 @heredatedwp
6 weeks ago

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

After your test I tried some more debug.

It seem is this plugin fault:
https://wordpress.org/support/topic/password-protected-pages-not-working-after-latest-update/#post-17822729

Thank you for your support.

#5 @desrosj
4 weeks ago

  • Milestone Awaiting Review deleted
Note: See TracTickets for help on using tickets.