WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 6 years ago

Closed 4 years ago

Last modified 4 years ago

#7668 closed defect (bug) (worksforme)

xml import stopped by a post containing empty tag

Reported by: michelwp Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: normal Version: 2.6.1
Component: Import Keywords:
Focuses: Cc:

Description

As described in the forum : http://wordpress.org/support/topic/200696, the xml export is able to export post with tags but empty tags... the bad side effects of that during import in a another wp site : the import stop when the post contain :

<category domain="tag"><![CDATA[]]></category>
<category domain="tag" nicename="53"><![CDATA[]]></category>

the today workaround is : verify and clean tags through admin just before exporting posts...

the future solution ? :
avoid creating empty tag (without term) - the slug was by default the ID of tag

avoid during export creating xml "tag" if the name of tag is empty

avoid during import stopping without verbose messages....

Hope solution will be possible for future release..

Change History (6)

comment:1 @ryan6 years ago

  • Component changed from General to Import
  • Owner anonymous deleted

comment:2 @Denis-de-Bernardy6 years ago

  • Keywords needs-patch added; xml import export tag removed
  • Milestone changed from 2.8 to Future Release

comment:3 @Denis-de-Bernardy6 years ago

  • Milestone changed from Future Release to 2.9

comment:4 @janeforshort5 years ago

  • Milestone changed from 2.9 to Future Release

Punting for lack of tested patch.

comment:5 @solarissmoke4 years ago

  • Keywords needs-patch removed
  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from new to closed

Just tested and the import seems to work now. Also, you are no longer able to create a tag without giving it a name, so this situation will not occur again when exporting.

comment:6 @dd324 years ago

  • Milestone Future Release deleted
Note: See TracTickets for help on using tickets.