WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 2 months ago

Closed 2 months ago

#42567 closed defect (bug) (duplicate)

New page template files aren't being recognized

Reported by: connorlacombe Owned by:
Milestone: Priority: normal
Severity: major Version: 4.9
Component: Themes Keywords:
Focuses: Cc:

Description

Ran into an issue when creating a new page template file. After creating the page template in the theme directory, it wasn't being recognized in the admin page attributes.

I can only get the page template to appear after going into the wp_options table and deleting the "_transient_files_xxxxxxx" transient.

4.8.3 was handling new page templates as expected. This started after updating to 4.9.

Change History (4)

#1 @kloh
2 months ago

The same.
I've updated a dev website then wanted to add a custom template but it doesn't appear in the admin page attributes.

#2 @MarcusAnthony
2 months ago

+1... I am having the same exact problem, ever since updating to WordPress 4.9... Big problem - please fix!

#3 @MarcusAnthony
2 months ago

  • Severity changed from normal to critical

#4 @SergeyBiryukov
2 months ago

  • Component changed from General to Themes
  • Milestone Awaiting Review deleted
  • Resolution set to duplicate
  • Severity changed from critical to major
  • Status changed from new to closed

Hi @connorlacombe, welcome to WordPress Trac! Thanks for the report.

We're already tracking this issue in #42573, which was reported a few hours later, but has a patch.

Note: See TracTickets for help on using tickets.