WordPress.org

Make WordPress Core

Opened 2 years ago

Last modified 2 years ago

#40964 new defect (bug)

Wordpress 4.8 Pasting into editor functionality changed

Reported by: AngusMcKinnon Owned by:
Milestone: Awaiting Review Priority: normal
Severity: normal Version: 4.8
Component: Editor Keywords: reporter-feedback
Focuses: Cc:
PR Number:

Description

Hi there,

With 4.8 the paste functionality seems to have changed in the visual editor.

When I paste a list of items into the 4.8 visual editor from a text editor it now strips all "line breaks" and I end up with one big paragraph. I can still paste the list in text view and switch back to visual view and it keeps the line breaks.

This has changed in this new version. I do this process as a daily activity.

Attachments (4)

adding.png (75.7 KB) - added by subrataemfluence 2 years ago.
Adding (Placed list in visual editor)
page-with-list.png (89.4 KB) - added by subrataemfluence 2 years ago.
Page with list of items
editing.png (70.6 KB) - added by subrataemfluence 2 years ago.
Editing post (list stays as it was)
error.jpg (178.4 KB) - added by AngusMcKinnon 2 years ago.
WP bug

Download all attachments as: .zip

Change History (9)

#1 @subrataemfluence
2 years ago

Hi @AngusMcKinnon Welcome to Trac!

I copied a long list of items and pasted it in visual editor directly, which stays fine for me.
When I Edit the post the list still stays fine. And when I load the page the list comes up as it should. Please see the screenshots.

Is there a specific way to reproduce the issue?

Can you please try to reproduce the issue once again by deactivating your plugins?

@subrataemfluence
2 years ago

Adding (Placed list in visual editor)

@subrataemfluence
2 years ago

Page with list of items

@subrataemfluence
2 years ago

Editing post (list stays as it was)

#2 @azaozz
2 years ago

  • Keywords reporter-feedback added

Works properly here too. This may be related to where you copy the text from. Maybe try copying from few different sources: another web page, a text editor, a textarea. Can also try refreshing the browser cache. If still the same, maybe try disabling any plugins that add functionality to the editor and switch to a default theme.

#3 @AngusMcKinnon
2 years ago

Hm. I tried again this afternoon with notepad and editpad and linebreaks stripped. Ill have a go with turning off plugins and report back.

@AngusMcKinnon
2 years ago

WP bug

#4 @AngusMcKinnon
2 years ago

I turned off all WP plugins, all Chrome plugins, cleared the cache and still all line breaks get stripped. I didn't disable the theme I am using, but it is one of the top selling themes and no one has reported an issue. The only thing that changed was the WP upgrade. Its a process I have done every day for 6 months and the only variable was the update.

#5 @AngusMcKinnon
2 years ago

Minor update - I installed 2017 theme and all linebreaks still stripped using that.

Note: See TracTickets for help on using tickets.